img

Bli frisk, Marit!

26.jan.2006 @ 11:16:37
Hun er aldri syk. Et host. En tung dag innimellom. Til nød noen rolige dager med lav intensitet på treningen.

Men syk? Aldri!

Immunforsvaret til Marit Bjørgen er rett og slett for sterkt til det.

Helt til nå. To-tre uker før OL i Torino. Målet hun har jobbet steinhardt mot helt siden den sommerdagen i 1998 da jeg for første gang besøkte henne hjemme på Bjørga, som ung journalistspire i lokalavisa Trønderbladet.

Allerede da var kursen staket ut. Marit Bjørgen skulle til Torino i 2006. Ikke for å delta. Hun skulle vinne gull. Verken mer eller mindre.

Siden har drømmen etappevis utviklet seg til et relativt realistisk scenario. Så sent som fredag - etter to NM-gull på to dager - var Marit Bjørgen en av lekenes største favoritter.

Da jeg snakket med henne etter torsdagens imponerende dobbeljakt, innrømmet hun likevel at ikke alt har gått på skinner i vinter. Gjennomføringa av treningsopplegget i jula var ikke optimal. Alt som sto på planen ble riktig nok gjennomført. Men Marit manglet gnisten og overskuddet. Det gikk tyngre enn da hun jobbet seg igjennom det samme juleprogrammet foran Oberstdorf-VM i fjor. Mye tyngre.

Marit snakket om mulig virus. Heldigvis var de borte. Trodde hun.

Så kom forkjølelsessymptomene. Lørdag, har jeg lest. Deretter feberen. Onsdag kom diagnosen. Bronkitt. Marit har aldri før vært så syk, sier mamma Kristin til VG. Ingen skal være i tvil om at Kristin Bjørgen vet hva hun snakker om. Hun kjenner eldstedatteren bedre enn noen.

Hva skal så Marit Bjørgen gjøre? Grave seg ned?

Undertegnede er ikke spåmann. Langt mindre lege. Og personlig erfaring med toppidrett har jeg definitivt ikke. Jeg aner ingenting om hvilke konsekvenser denne sykdommen kan få for Marits OL. Derfor skal jeg ikke prøve å gi noen råd.

Men når jeg tar en titt på OL-programmet, konstaterer jeg at den klassiske 10-kilometeren først går av stabelen torsdag 16. februar. Det er om nøyaktig tre uker. Sprinten går ytterligere seks dager senere - onsdag 22. februar.

Du rekker vel det, Marit? Sprinten, altså?

Inntil videre kan jeg - og alle andre - bare krysse fingrene for at sykdommen slipper taket i løpet av en dag eller to. Det eneste vi kan bidra med er noen varme tanker.

Og kanskje vi skal senke kravene til Marit et lite hakk? Kanskje kan vi si oss fornøyde med en medalje eller to, i stedet for fire-fem-seks?

Jeg er i hvert fall rimelig sikker på at jeg har mange med meg når jeg ønsker Marit Bjørgen god bedring.

Bli frisk, Marit!

mvh anders (",)


Kommentarer:
Postet av: Vegard

Haaper du blir frisk snart, har selv den samme drommen, det ville jo vaere synd om den skulle glippe naa, saa naert maalet...
Lykke til i OL, naer du blir frisk...:-)

26.jan.2006 @ 14:18:12
URL: http://www.home.no/vegardoelst/
Postet av: vipsen

Håper birkelig at du blir ordentlig frisk snart! Vi trenger deg i OL! Du er min store helt og norges største håp! Vi håper alle for deg:)

26.jan.2006 @ 14:44:13
Postet av:

du må bli bra igjen , du må bli gla igjen , du må du må bli bra igjen.

Marit Bjørgen en dame å se opp til...

27.jan.2006 @ 07:42:32
Postet av: rocky

nå må vi la andre få slippe til istedenfor denne sytete Bjørgen.....settà på sidelinjen nå.......................

18.feb.2006 @ 12:57:45

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=654804
hits