img

Curling? Bob, bob...

24.feb.2006 @ 21:01:24
Olympiske leker kan være så mangt. Det har jeg oppdaget de siste dagene.

Hopperne har reist hjem for lenge siden, kombinertgutta lige så, og også i langrennsleiren tynnes det ut. Dermed har det blitt litt mer tid til å se på andre ting enn nordisk skisport.

Curling, for eksempel. I går dro jeg på utflukt til curlinghallen i Pinerolo, halvannen times busstur nedi dalen her. Dordi spilte bronsekamp.

Min første oppdagelse var at brillene ikke lenger holder mål. Jeg klarte ikke å se tallene på resultattavla nede på isen, men merket raskt at stemningen ikke var på topp blant Dordi og hennes jenter.

En telefon hjem oppklarte mye. Norge hadde tapt 0-4 i første runde, fikk jeg greie på. En katastrofestart, selvfølgelig.

Likevel fortsatte de å puffe gråstein med håndtak på langs isen. Jeg innrømmer at jeg fort mistet fokus. Den ene steinen minnet farlig mye om den andre. Etter hvert ble jeg også litt lei av å studere kostedamene.

Det var da kamerateamet reddet spenningen. Maken til fascinerende skue!

Langs curlingbanen var det bygd en slags jernbane. Oppå hadde de plassert en platting med hjul, og oppå der igjen satt en lettere korpulent kameramann. Men tro ikke at denne plattingen var motorisert. Bak sto en annen kar, som hadde en stri tørn med å puffe platting og kameramann fram og tilbake i takt med disse steinene som altså svømte fram og tilbake ute på isen.

Jeg tipper pufferen var rimelig fornøyd med at Dordi ga seg etter åtte runder…

I tillegg besto kamerateamet av en tredjemann. Han satt på en stol bak de andre to og hadde hendene fulle med å kveile ledningen inn og ut, inn og ut, slik at pufferen ikke skulle snuble og gjøre jobben vanskelig for kameramannen. Han snublet ikke.

Dordi ble for øvrig nummer fire, som de fleste andre norske utøverne i disse lekene.

I skrivende stund sitter jeg og lar meg fascinere av bobsleighkjørerne. På tv, riktig nok. Sånn foregår det: Fire karer i kondomdress (de kommer alle fra Tyskland, Sveits eller Russland) springer som noen tullinger i femti meter, mens de puffer selve doningen foran seg. Så hopper de oppi og krøker seg sammen.

Om de gjør noe for å styre kjelken - eller om de har noen som helst mulighet til å påvirke farten - aner jeg ikke. Men at noen er raskere enn andre, det er ganske åpenbart. Ikke for det blotte øye, men klokka er ganske avslørende også i denne sporten. Estetisk sett er det mye det samme, lag etter lag, bob etter bob.

For øvrig var det Tyskland som vant. Eller Russland. Hvis det ikke var Sveits. Det var definitivt ikke Norge.

Vi kom ikke engang på fjerde.

Men det gjør kanskje Lars Berger på femmila?

mvh anders (",)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=814080
hits