img

En ekte gullmann

23.feb.2007 @ 06:47:25

Jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine. Det så ikke ut som Jens Arne Svartedal helt visste hva han skulle gjøre, han heller.

Én ting er sikkert. Det var følelser i sving i Sapporo Dome sent torsdag kveld, japansk tid. Astrid Jacobsen sørget selvfølgelig for en aldeles vanvittig opptakt.

Men for meg var det sterkest å se Jens Arne Svartedal stake (!) inn til VM-gull.

For Svartedal kunne fort ha endt sine langrennsdager som en slags Erling Jevne. En kanongod løper som aldri var best da det gjaldt som mest.

Jeg er glad for å kunne skrive «kunne blitt».

For endelig ble Jens Arne Svartedal kronet som den eneren han er - etter å ha fått to mesterskap med gode gullmuligheter spolert av både sjukdom, uhell og smørebommer i Oberstdorf og Torino.

Jens Arne er, sammen med Petter Northug, trolig den løperen jeg har snakket mest med siden jeg fikk ansvaret for langrennsdekningen i Nettavisen for snart to år siden.

Det finnes grunner til det. For det første er Jens Arne en sosial og hyggelig fyr som liker å snakke. Men han er også en reflektert kar med velfunderte meninger om det han driver med. Han er rett og slett ganske smart.

Og som om ikke det er nok, tør han også å si hva han mener. Det gjør ham til et drømmeintervjuobjekt for oss journalister. Han leverer, som vi sier her på pressesenteret i Sapporo.

Som person er Jens Arne Svartedal en slags Flåklypa-Ludvig. Ikke like engstelig, men enda mer pessimistisk. Han tar alltid høyde for at det meste kan gå ad undas.

Sånn var det under sprinten i går også. Han mente løypa ikke passet. At han var for dårlig til å stake. At andre nordmenn kanskje kunne ha gjort en bedre jobb.

Pessimisme kan være en negativ kraft, ikke minst innen toppidretten. Men pessimisme - eller nøkternhet, som kanskje er et mer presist ord i denne sammenhengen - kan også snues til noe positivt, hvis det bidrar til at energien kanaliseres riktig.

Det beviste Jens Arne Svartedal i går.

Jeg gratulerer en ekte gullmann.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=4383074
hits