img

Helbom å vrake Northug

21.jan.2006 @ 22:03:24
I den grad man skal anta at den beste vinner i NM på ski, er Petter Northug jr. Norges beste i OL-øvelsen duathlon. Lørdagens oppvisning på Heistadmoen kan tyde på at 20-åringen fra Mosvik er Norges beste fristilløper tre uke før OL i Torino, hvis man velger å holde skiskytterne Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen utenfor regnskapet.

Likevel sitter han hjemme på hybelen i Meråker når OL-ilden tennes. Fordi han er junior. Krister Sørgård har valgt å ta med 12 andre herreløpere til Torino. Det kan være skadelig for en 20-åring å delta i OL, mener landslagstreneren.

Undertegnede møtte Petter Northug for første gang i november. Junioren fikk være med i seniorenes rulleskitest på Klekken utenfor Hønefoss. Og banket alle.

Det største talentet siden Thomas Alsgaard, sa Krister Sørgård den gangen. Northug snakket ikke frivillig om OL, men lot seg etter hvert lokke til å innrømme at lekene lå et sted i underbevisstheten.

Siden har Northug gått mange gode skirenn. Så mange at OL ikke lenger bare var en fjern drøm. Men da OL var i ferd med å bli et konkret og realistisk mål, rykket Krister Sørgård umiddelbart ut og sa at Northug skulle få lov til å være junior denne sesongen. Med junior-VM og skandinavisk cup som naturlige mål, og verdenscup som bonus.

Sannelig skal det sies at Krister Sørgård er en prinsippfast herremann. For det hjelper åpenbart ikke å være best. Er du for ung, så er du for ung. Skal du spares, så skal du spares. Selv om det kan koste nasjonen olympiske medaljer.

Lørdagens pressekonferanse om OL-uttaket i langrenn fortonet seg som en relativt pinlig affære. For det lå i lufta at Petter Northug kom til å bli vraket, oppvisningen til tross. Northug-seieren kom rett og slett litt ubeleilig. Landslagsledelsen satt samlet en hel time på overtid. Så kom presseansvarlig Rolf Nereng inn og leste opp en OL-tropp uten Petter Northugs navn.

Sportssjef Bjørnar Håkensmoen og herretrener Krister Sørgård hadde argumentasjonen klar. Det eneste problemet er at argumentene ikke holder vann.

Kronargumentet for å ikke ta ut Petter Northug, er altså at han er for ung. Han skal ikke brennes ut for tidlig. Han skal gå gradene og få lov til å være junior. Erfaringsmessig er det best for unge talenter å ikke måle krefter med de aller beste i internasjonale mesterskap, kunne herrene fortelle.

Faktum er at Northug gjorde unna juniorstadiet forrige vinter - da han ble dobbel juniorverdensmester. Håkensmoen og Sørgård har ingen eksempler på unge løpere som er blitt utbrent av å delta i OL. At Thomas Alsgaard ble olympisk mester på Lillehammer som 22-åringen har de åpenbart glemt. Og har noen angret på at Bjørn Dæhlie fikk bli med på lasset til Calgary i 1988?

Neste argument er at Northug ikke har gode nok internasjonale resultater. Og ganske riktig har han bare en 12. plass som best i verdenscupen. Men det hører med til historien at han kun har fått delta i fem verdenscuprenn. Han har tatt poeng i fire av dem. Til sammenlikning har Tore Ruud Hofstad tatt poeng i to av seks renn (jada, han vant det ene). Ikke engang i Val di Fiemme, der han hadde friplass, fikk Northug delta.

Northug er dessuten ikke medaljekandidat i OL, hevdes det, og til OL sender Norge ifølge Sørgård bare medaljekandidater. I duathlon og femmil skal blant andre Jan Egil Andresen, Tord Asle Gjerdalen og Tore Ruud Hofstad sørge for medaljefangsten - løpere som var fullstendig sjanseløse da Petter Northug koblet inn turboen på Heistadmoen.

Sørgård og co. valgte for øvrig å legge lite vekt på lørdagens løp. Det holdt ikke internasjonalt toppnivå, mente de. Men Petter Northug gikk vel ikke på et lavere nivå enn dem han slo, som altså er olympiske medaljehåp?

Ok, jeg er trønder. Det er Petter Northug også. Kan hende er jeg til og med en smule farget av flere hyggelige samtaler med gutten i løpet av vinteren.

Likevel mener jeg at det er grunnlag for å hevde at vrakingen er en skivebom fra langrennsledelsens side.

Mitt OL er i hvert fall en attraksjon fattigere.

mvh anders (",)


Kommentarer:
Postet av: Kjell Singsdal

Det er viktig at de beste deltar i NM, sier skipresidenten. Mener herretrneren i langrenn det samme? Det er vel bedre å bli numme,ja, la meg si, nummer 5 enne nummer en. Stå på, Petter.

21.jan.2006 @ 23:32:40
Postet av: Øystein

Dette e dumt av Søgård. Han ødelegger for seg sjølv. Ein landslagstrener bør iallfall ta ut medaljekandidater... tull å komme utenom ein som slår både estil og skjeldal. Dette kommer dei til å angre på.

22.jan.2006 @ 04:27:30
Postet av: Starit

Den eneste lyspunkte i norsk herrelangrenn har for tiden og så vraker man han til OL. Landslagstrener sa at han måtte skjermes mot for mye løp. Latterlig forklaring. La han gå i OL og heller skjermes mot for mye løp etter OL.

22.jan.2006 @ 06:00:42
Postet av: nortug

Søgård er feig feif feig feig feig som ikke tar ut Nortug Jr. Dærmed basta!!!!!

22.jan.2006 @ 06:15:17
Postet av: Sigurd

Vrakingen er rett!

Jeg synes Sørgård har tatt en rett avgjørelse, fordi Petter er for ung enda. Han har mange år framfor seg, så hvorfor ta han med til OL da?
Tenk det presset som har ligget på Mr. Northug under OL. Hvis han har innfridd disse, altså vunnet. Hva skulle han ha strekt seg etter? Og ha vunnet OL som junior som er det gjeveste av alt, tror dere det er sunt? Tenk deg alle forventningene han måtte leve opp til da!
Men for å se det på den andre måten, hvis han ikke hadde innfridd. Hva hadde skjedd da? Han ville ha blitt slaktet av norsk presse. Landslaget hadde fått pes, og ikke minst Northug. Derfor tror jeg det er best at han holder seg hjemne, og argumentene til landslaget er gode nok! Bare media som vinkler argumentene feil!

Ha respekt for det norske landslag! Ikke minst dere journalister, og dere som kritiserer.

22.jan.2006 @ 09:28:42
Postet av: arne angeltvedt

Håper Sørgård går samtidig med Håkensmoen.Vrake Northug når han sender avgårde Rønning,Hattestad og Kjølstad, ja også Skjeldal burde burde vært forann de tre nevnte

22.jan.2006 @ 10:00:03
Postet av: Sigurd

Hei, arnemann?

Våkna sent i dag eller?
Begrunn det du legger ut på bloggen da! Mann!
Hvorfor skal Skjeldal gå før de tre nevnte?
Han har ikke prestert, men det har de tre nevnte!

Jeg tror landslagsledelsen har litt mer peiling enn enn hvis Arnemann som tror han vet alt!

Jeg stoler på at landslaget gjør det rette uttaket, og slutt å klag da!

Hva feiler det dere?

Kommer fra Oslo hele gjengen eller?

22.jan.2006 @ 11:01:13
Postet av: Peder

Hattestad og Kjølstad er på sprintlaget! Rønning har mye bedre plasseringer enn Skjeldal.

Derfor er de tre tatt ut!

Orienter deg om uttaket før du legger ut negativit, Arne!

22.jan.2006 @ 11:03:24
Postet av: Leif Nygårdseter

Sørgård bør gå så fort som mulig,langrenn blir trist å følge når ikke de beste får være med, vi heier på de som er fremadstormende og som presterer. Dette kan bli et kjedelig OL. Rønning, Aukland og Gjerdalen kommer ikke til å prestere. HEIA PETTER, KRISTEN OG JON ANDERS, dere ville vist fram de norske fargene.

22.jan.2006 @ 11:12:15
Postet av: Pederleif:P

Hvordan i helvette kan du påstå dette?

De tre du sier ikke vil prestere, har prestert og fortjener plasseN!

De som ikke presterer har da ikke noe i OL å gjøre heller...

Et løp er ikke nok for å bli OL-uttatt.

Og Leif, du bør slutte å uttale deg om langrenn.

Bare til opplysning:p

22.jan.2006 @ 12:16:52
Postet av: svein

SKANDALE!!!!! Her har vi ett kjempetalent som om ikke er en klar gullkandidat, så er bedre, og har langt større potensial enn mange av de som blir sendt til OL!!! Og for en begrunnelse.. For ung? Krister Sørgård burde ta hatten og gå.. De beste burde gå, og er to like gode så burde den med det største potensialet få gå, og det er Petter!!! Dette uttaket er bare latterlig!!

22.jan.2006 @ 12:53:49
Postet av: Bjørn

Skandale!!!

Hvorfor skal ikke den beste få delta?

Det er bare i Norge vi er så dumme!!

Sørgård må gå umiddlelbart. Han har driti seg ut for hele landet!

22.jan.2006 @ 14:57:25
Postet av: Ronny

Meningsløst uttak!!

Om jeg var uenig med Sørgård i går, er det ikke bedre i dag, hvordan i alle dager har de tenkt at Norge skal greie seg i stafetten med en ankermann som blir knust(det var det du ble Tore) av en utøver som ikke er god nok for OL. Tror dette OL blir fattig på medaljer i herrelangrenn. For ung for OL?? Hvorfor da ikke for ung for senior-NM? I følge landslagsledelsen har vi mange av verdens beste utøvere der.

Får
bare håpe noen trekker seg og Petter kommer md i ettertid

22.jan.2006 @ 15:34:20
Postet av: Eivind

Etter min mening er dagens knusing av
Hofstad på stafetten nok et bevis på at
Northug burde vært med.

22.jan.2006 @ 15:45:15
Postet av: Jon Emil

Fullstendig enig med deg Anders, dette er skandale. Alder bør og skal ikke være et hinder, de beste løperne i Norge skal få delta i OL. Er man god nok så er man god nok, uansett alder. Sørgård er vel generelt sett en ok trener, men her har han kanskje gjort sitt livs største tabbe som landslagstrener. Et OL vil alldeles ikke være hemmende for Petter, derimot så vil det være en glimrende erfaring for den fortsatte karrieren. Spørsmålet er vel heller om det ikke vil være hemmende for Petter å utelates fra OL-troppen med den formen han nå viser. Jeg tenker da spesielt på den psykiske biten.

For å ta eksempler fra fotballen, så skal f.eks. en spiller som Messi delta i VM for Argentina til sommeren og det som 18-åring! Messi yter stor tilitt fra sin trener i Barcelona, Frank Rijkaard, og han viser ingen tegn til å spare sin unge og lovende stjerne. Giuly som er fremste konkurrent får knappt spilletid lengre. Dette har vist seg være ekstremt positivt for Messi's utvikling, som allerede viser spill av ypperste verdensklasse.

Dersom du leser dette Sørgård, så håper jeg inderlig for din del at du i ettertid kan se tilbake på OL med god samvittighet. Fristil er uten tvil Norges svakeste side og tiden vil vise om du gjorde rett i å ekskludere Petter fra kommende OL i Torino.

Lykke til med fremtiden Petter og ikke la deg forstyrre av dette og legg det bakom deg snarest. Det er bare å stå på alt det du orker fremover, din tid vil komme. Hvem vet, kanskje er du den nye Dæhlie.

22.jan.2006 @ 15:52:56
Postet av: Geir Fjørtoft

Dersom vi tenker OL om 4 år, er det utrolig trist at de ikke tar med Northug, siden han både kan hevde seg og få verdifull erfaring.

22.jan.2006 @ 15:57:27
Postet av: Stemmen

Det kan umulig være sportslige grunner til uttaket. Er det sposorene som bestemmer eller? Kan det være at noen av "gamlekara" har sponsorer som SKAL til OL?

22.jan.2006 @ 16:10:00
Postet av: Kladden

Han har ikke prestert før i år, og har formtoppen sin nå.
De andre derimot har prestert bedre, men har ikke formtoppen nå, men har "timet" denne til OL.

Syntes det er unødvendig å lage så mye oppstyr rundt dette utaket - det er en grunn til at de som er trenere har nettopp denne jobben - de har peiling.

22.jan.2006 @ 16:25:10
Postet av: benny

northugen hadd vinni gull i ol,sørgard og co. e fer feig te å ta me`en te ol

22.jan.2006 @ 16:29:44
Postet av: Grimm

Det er bare pinglete, politisk korrekte hobbypsykologer som kan forsvare dette laguttaket.
Kom dere unna skjørtet til mora deres og voks opp!

Northug er mer mann enn alle bortskjemte kjærringer som maser om psyke...

22.jan.2006 @ 16:36:43
Postet av: einar robberstad

Krister Sørgård er ikke voksen for jobben! Han bør trekke seg etter årets sesong. Han tar jo ut alderpensjonister(Hjelmeseth) istedet for gode yngre folk.

Postet av: Jon Emil

Einar Robberstad:

Uttaket av Hjelmeseth kan forsvares, da han har vist en utrolig formkurve på senere tid. Helt rett at han skal til OL i Torino, inget snakk om den saken, det viste han jo også på imponerende vis i dag! Som tidligere nevnt, alder skal ikke være noen hindring, uansett om man er 18 eller 40.

Var forresten utrolig artig å se sprinten i dag, fantastisk norsk dag.

22.jan.2006 @ 17:03:06
Postet av: Leffi

Hva har Anders Aukland prestert i år som tilsier OL plass ?

22.jan.2006 @ 17:03:59
Postet av: Svein Hammerstrøm, Nannestad

Få Northug fortest inn på laget til OL, og lag ikke ståhei med å argumentere med at gutten er for ung. Det blir værre å stå igjen som taper på denne måten !
Er det ikke om å gjøre å gå raskest på ski da ?? Det har han nå overlegent bevist gjennom
2 NM-løp !! La han få den OL-plassen han fortjener.

22.jan.2006 @ 17:07:11
Postet av: Ole

Til John Emil:)

Jeg synes du har en god begrunnelse, dette forstår jeg helt ut.

Du sammenligner med fotball, det er bra du gjør det!

Men det er stor forskjell på fotball og langrenn når det gjelder oppmerksomhet.
I fotball får hele laget oppmerksomhet, og spillerne blir skjermet som bare det. Dette er det flust av eksempler på! Et godt et er Real Madrid!

Marit Bjørgen er et eksempel på langrenns store mediepress. Hun har et enormt press på seg, og uttalte her at hun skulle legge opp på grunn av for mye mediepress og oppstyr.

Dette tror jeg det norske landslag frykter, ved at Northug blir med til OL.
Han kan bli utbrent av å delta i OL, uansett prestasjon. Tenker da psyikisk.
Tenk deg det mediepresset og hva han må leve opp til.

Jeg er glad for at gutten konsentrerer seg om junior VM, der han skal prestere.

Det som er bra at gutten, får en enorm sympati i det norske folk. Han får det fordi det norske folk ikke skjønner hvorfor han ikke kan være med.

Men til opplysning: Jeg tviler ikke på Northugs ferdigheter, jeg tror virkelig han har vært medaljekandidat i OL, kanskje vunnet og.

Men så må man tenke lengre enn som så.
Han kan jo forberede seg til neste års Vm istede.

22.jan.2006 @ 17:11:11
Postet av: Karotek

Det helt ufattelig at Petter ikke blir med til Torino.

Han er et kjempetalent som har bevist at
OL-plassen er en selvfølge.

22.jan.2006 @ 17:14:16
Postet av:

Krister Sørgård sa direkte på tv at han hadde alerede i november sa fra om at ikke Northug fikk være med uansett. Hva er da vitsen å engang prøve. Stp på Northug du er helt konge.

22.jan.2006 @ 17:22:28
Postet av: Mads Bakken

Sjelden blir så mange eksperter tause. NRK`s ekspertkommentator og påtroppende landslagssjef virker fraværende og stum. De fleste forstår at Petter burde vært et selsagt valg i OL-troppen. Det er fortsatt mulig å få ham med!

22.jan.2006 @ 17:48:06
Postet av: Lars P

NM holdt ikke god nok klasse for at vinneren skulle komme til OL, men for Hjelmeset var det nok at han vant 15 km. Hva har Aukland i OL å gjøre ? Et godt eksempel på gutteklubben grei der Sørgård ikke klarer å si nei til sin gamle kompiser fra hans aktive periode. Han vil få et forklaringsproblem med dårlig insats på duatlon og 5-mila. Han har vel ikke akkurat ønsket skisytterene velkommen heller.

22.jan.2006 @ 17:58:45
Postet av: Anders

Petter burde helt klart være med i OL. Kanskje noen de som er tatt med har prestert, men det var tidligere i sesongen, Petter presterer for fult nå. Hvorfor får han ikke da bli med når OL er om 3 uker??
Det kan bare være en grunn til at han ikke skal bli med, og det er at han ikke har sikkelig høydetrening.

22.jan.2006 @ 17:59:01
Postet av: steinar sveen

Hvor er Toppledelsen?
Når langrennsledelsen på denne måten demonstrerer sin udugelighet må norsk idrett's toppledelse, Olympiatoppen, komme på banen.
Jarle Aambø, vis deg som en god leder og sørg for at dette vedtaket blir omgjort.

22.jan.2006 @ 18:26:50
Postet av: joker

Hvis de høye herrer vet at Petter ikke vil gjøre det så godt i høyden , som OL løypene går i - og at en dårlig innstas her kunne være skadelig for hans videre karriere , så kunne det ha vært et poeng. Men vet de det??

22.jan.2006 @ 18:39:40
Postet av: svend

De utaket er typisk Norskt, mange av gutta har klyppekort, de slipper å bevise noen resultater, kansje landslagsledelsen og treneren bør tenke på om de skal stille sine plasser til disp. Jeg trodde vi skulle til OL for å prøve å få medaljer jeg. For da bør de beste sitte hjemme. sykt

22.jan.2006 @ 18:40:28
Postet av: Nils-Bjørn

Det er hårreisende av ledelsen å nekte Petter OL-start. Har de ikke lært noe av historien. Dæhli hadde jo resultatmessig ingenting å gjøre i sitt først OL, men du verden hvor viktig den erfaringen skulle vise seg å bli. Uavhengig av helgens resultater burde Petter selvsagt vært i OL. Helbom, Sørgård!

22.jan.2006 @ 18:46:12
Postet av: nisse

Oppførselen etter løpet viser hvorfor han ikke bør være med.

22.jan.2006 @ 19:05:07
Postet av: Dag

Vanskelig å forstå utelatelsen av Petter Northug: 1) Noen uker før OL er han tydeligvis i form, og slår mange av de som har fått klarsignal. 2) I alle andre idretter er det visstnok en fordel å få tidlig erfaring fra store mesterskap, men ikke i langrenn ?????

22.jan.2006 @ 19:18:39
Postet av: albin

HELT SINNSYKT! hva er dette for noe MOLBOavgjørelse å ikke slippe til vår beste i OL
å skjerme en 20 åring?????
den gutten har full kontroll på det han gjør,etter mye og god trening så er det vel ikke noe problem å gå ett nytt skirenn i italia vel? og at han må skjermes fra media er grunn til at han ikke får gå på ski??? her kommer altså sørgård med et argument som gjør norge til et molboland! så kom med noen eksempler på juniorer som har vært i verdenseliten og som har gått i mesterskap hvor de deretter har blitt utbrent!! etter det jeg kan huske så tror jeg bjørn dæhli gikk inn til en 18 plass i ol 1988 og han var vel 18 år den gang ja og han ble jo utbrent ja jajajada. vraking av northug er den mest teite, grelle, idiotiske, dårlige, uforståelige, syke, dumme, barnslige, elendige avgjørelse jeg har hørt om på veeeeldig lenge..

22.jan.2006 @ 19:35:41
Postet av: Hank

Dette har Sørgård ingen peiling på, det er direkte korrupsjon å ikke ta ut de beste til OL.
Sørgård må finne seg en annen jobb, nå har han driti seg ut.

Hank

22.jan.2006 @ 19:39:45
Postet av: Larris Skjorhagen

Dette er ikkje første gongen inkompetente idrettsleiarar øydelegg framtida for lovande idrettsungdom.Det greier dei heilt sikkert denne gongen også, for makan til forbigåing har vi vel aldri opplevd. Tenk, for ung!!!???!!! Eg forlangar at Petter Northug kjem med til OL. Hvis ikkje kjem eg, og mange med meg til å leggje ned våre verv i Norges Skiforbund.Høyrde nettopp Håkensmoens hjelpelause bortforklaring på NRK.Patetisk!! Og til Petter;gi faen i junior-VM, skift nasjonalitet!!! Har forresten ikkje Håkensmoen nokon overordna som kan gripe inn. Denne vrakinga heng ikkje på greip. Vrak heller vrakt Håkensmoen.

22.jan.2006 @ 20:02:56
Postet av: Jakob

Jeg mener Anders i det første innlegg treffer spikeren på hodet. Northug bør til OL. Det er komplett umulig å forstå eller forklare at Gjerdalen og Andresen får billett foran Northug er ubegripelig og strider kraftig mot nordmenns rettferdighets sans.

Jakob

22.jan.2006 @ 20:10:44
Postet av: Pål

Tiårets blemme av en norsk landslagstrener. La oss starte folkeaksjonen for å bli kvitt Sørgård!

22.jan.2006 @ 20:13:11
Postet av: Ola

Petter burde få OL-tur, på bekostning av Aukland. Han har ikke prestert noen ting
i år. Faktisk ikke på to år, med unntak av sølv i 5 mila i fjor de han kunne henge på Frode helt til mål. Flaks ! Tatt ut på tidligere prestasjoner og på sitt navn

22.jan.2006 @ 21:25:24
Postet av: Stig B

Dæhlie ble en gang med til OL som veldig ung. Han gjorde vel ikke noe ut av seg, men fikk verdifull erfaring. Når Norge nesten ikke har gullkandidater så bør man tenke på fremtiden. La gutten få erfaring. Ingen vil ha store forventninger til gutten. Og... han har et så sunt syn på idrett at dette ikke vil bekymre. Og... med resultatene før jul.. Hvorfor har han ikke fått lov å bli matchet oftere? Om han går junior-renn eller world cup går ut på det samme. Det er full gass uansett. Tror nok gutten ikke hadde gåt flere renn om han ble tatt ut til OL.

22.jan.2006 @ 21:32:01
Postet av: Elisabeth

Helt tåpelig å vrake Northug. Alder spiller ingen rolle! Det som virkelig teller er at Norge vinner OL-gull! Send de beste vi har! Skjerp deg Sørgård!

22.jan.2006 @ 21:46:31
Postet av: JN

Her må noe gjøres, mitt forslag er at noen av di uttatte som vet med seg selv at de ikke under noen omstendighet har sjanse på en evt. medalje(og det tror jeg er mange)trekker seg.
Og når det gjelder argumentene til de to herre, Søgård og Håkonsmoen om grunnen til ikke å ta med P. N. så er de helt, helt, helt
latterlig.

22.jan.2006 @ 22:17:26
Postet av: Bjørn Gunnar Garaas

Uredelig spill!!
Northug måtte ha fått beskjed på forhånd om at han ikke var aktuell på grunn av alder. Det viser seg i ettertid at antall NM- seire for hans del var uten betydning i forhold til uttak, og et slikt spill er i høyeste grad uærlig. -Det må også være rom for å prestere i ung alder. Det er ingen garanti for at Northug vil være motivert for en topp-satsing fram mot neste OL- OG FRIHETEN TIL Å YTE MAKSIMALT INTERNASJONALT MED HENSYN TIL TIDSPUNKT MÅ VÆRE UTTØVERENS SAK...
Vrakingen er ulogisk også i forhold til løperens deltakelse i World-Cup og totale oppfølging- som en utøver på seniornivå. Det naturlig forløp i denne saken, er at Northug blir tatt med ut fra sine resultater - og får gå minst en distanse- for å få med seg erfaring fram mot nye mesterskap....

22.jan.2006 @ 22:18:46
Postet av: Johan fra Jevnaker

Kjenner noen noe til om Northug har erfaring fra konkurranser i stor høyde? Jeg synes godt Northug kunne blitt tatt ut, men har likevel tro på at landslagsledelsen har gjort sitt valg på bredere grunnlag enn vi andre har.

22.jan.2006 @ 22:18:52
Postet av: enarek

Bjørn Dæhli og Thomas Alsgård fikk være med som læregutter. Ingen dårlig "taktikk". Northug blir 24 år (!!!!) når han får slippe til som læregutt i OL-sammenheng. Synes det "lukter". Her virker det som at "noen" har lovet "noen" mer enn det som er rettferdig. VI VIL SE DE BESTE !!

22.jan.2006 @ 22:18:57
Postet av: rhaav

Hva hvis norgesmesteren i hopp ikke kom til
hoppuka

22.jan.2006 @ 22:38:29
Postet av: espen

Takk, Northug for to store opplevelser foran tv.En tragedie for deg at det har gått prestige i saken.De er ikke voksne nok til å snu og innrømme at de har tatt feil.Aukland burde gi bort sin plass.

22.jan.2006 @ 23:34:39
Postet av: Dag

OLYPIATOPPEN MÅ PÅ BANEN
Dette kan ødlegge for all idrett. Skal man nesten være pensonist for å være moden nok .
Unge utøvere vil lett miste motivasjonen.
Her må OLYMPIATOPPEN komme på banen.
Kanskje Sørgård selv IKKE er moden for jobben.
Er du god nok er du gammel nok.

22.jan.2006 @ 23:38:09
Postet av: Leif

Vi kan være enige om at NM ikke holdt veldig høy klasse, men Estil, Aukland og kompani var da med, var de ikke? I stafetten spurtslo unggutten vår vanlige ankermann, gjorde han ikke? Så lenge løpere som feks Anders Aukland ikke prestert på 2 år (med unntak av 5-mila i VM i fjor) bør man kanskje vurdere gutten. Han er i hvert fall i form.
Uansett håper jeg at han fortsetter utviklinga og Norge, tross alt, gjør et godt OL også i langrenssløypa.

23.jan.2006 @ 08:23:52
Postet av: tron s

NM var for mange siste sjanse til å kvalifisere seg til OL. Det betyr at mange har spisset formen. Med mulig unntak av Hofstad og Estil. Dersom en ser i bort fra høydeproblematikken hvor jeg ikke har forutsetninger for å utale meg, så mener jeg at Northug er den eneste nordmannen med sjanse til medalje på 50 km firistil. Estil og Norhug er de eneste nordmennene med sjanse til medalje på duatlon. Ingen andre nordmenn vil være i nærheten. Det spesielle med Northug er at dersom han er med hele veien inn, er det gull og ikke medalje som er det sannsynlige utfallet.Det eneste argumentet mot Northug er at han ikke er akklimatisert for høyden og at løypene er så tøffe at han ikke ville hengt med inn til spurten. Dette vil vi aldri finne ut av og det irriterer meg grenseløst. Northug har helt spesielle egenskaper som gjør at han kan bli en større skiløper enn legenden Oddvar Brå (tidenes største). Hvorfor Håkonsmoen velger å holde en sånn person nede er helt uforståelig. En mulig forklaring kan være:1. Du skal ikke tro du er noe.
2. Du skal ikke tro du er like meget som oss.
3. Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
4. Du skal ikke innbille deg at du er bedre enn oss.
5. Du skal ikke tro du vet mer enn oss.
6. Du skal ikke tro du er mer enn oss.
7. Du skal ikke tro du duger til noe.
8. Du skal ikke le av oss.
9. Du skal ikke tro noen bryr seg om deg.
10. Du skal ikke tro du kan lære oss noe.

23.jan.2006 @ 10:54:26
Postet av: Jostein

En skulle vært fristet til å være usaklig, men jeg skal la det være og si: Det er bedre vett på et helt norsk folk enn det er i et norsk hode!

23.jan.2006 @ 11:43:57
Postet av: tina

har du vi en som kan ta gull. og det har han beviste han slår alle i NM og tar to gull. Og når landslagssjefen sier at han er for ung omå jeg le fordi vi

23.jan.2006 @ 11:44:54
Postet av: tina

har du vi en som kan ta gull. og det har han beviste han slår alle i NM og tar to gull. Og når landslagssjefen sier at han er for ung omå jeg le fordi vi

23.jan.2006 @ 11:44:55
Postet av: Ken Ståle

Til Sørgård!
Ditt argument om alder holder absolutt ikke mål!
Her må du legge til grunn personlig egnethet, motivasjon m.m hos den enkelte utøver. Ut fra hva personen selv antyder og hans innstilling er han mer enn nok kvalifisert mentalt.

Og hva med ol utøvere i andre grener! Ta feks turn, der er jo noen ikke mer enn 15-16 år...! Som etter min mening er for ungt, men 20 år!

La de beste gå og stå ved det du sa om at landslaget ikke skulle bli tatt ut før etter NM.

Lykke til i OL!

23.jan.2006 @ 11:47:11
Postet av: blå swix

den nasjonale mester bør alltid være aktuell i internasjonale mesterskap - ellers er det ingen vits is avholde nm. northug er i from og har den rette instillingen og personligheten - flott med noen tør å vise følelser. meget feig og svak avgjørelse av ledlelsen. fy skamme seg!

23.jan.2006 @ 11:48:10
Postet av: mohaha

det virker som om landslaget ikke har lyst å vinne når de ikke tar med Petter til OL. Han knuste Hofstad i spurten..

23.jan.2006 @ 11:58:06
Postet av: Kjetil

Sørgård er en tulling og burde fått sparken på dagen. Hans oppgave er å ta ut de beste. Og Northug har bevist at han akkurat nå er best. Argumentet med at han er for ung er ikke bare dumt. Det er latterlig. Han burde tvert i mot ha blitt tatt med, nesten uansett resultat i NM, for å få nødvendig erfaring frem mot neste OL, hvor alle - til og med Sørgård - tror han blir vår store stjerne. Nå må han stille opp der som førstereisgutt. Hårreisende!

23.jan.2006 @ 12:02:26
Postet av: André Sørensen

Hvordan kan landslagsledelsen finne plass til Anders Aukland?
Aukland har denne sesongen følgende resultater i verdenscupen:
Kuusamo: 14. plass
Vernmon: 38. plass
Canmore: 27. plass
Otepää: 10. plass (uten de beste tyskerne og italienerne)
Forrige sesong hadde han følgende resultater i verdenscupen: 28., 46. og 54. plass. Det holdt likevel til VM-deltakelse i Oberstdorf hvor han ble nummer 2 på 3-mila. God prestasjon, men han fikk vel en billig reise...
Men ut i fra hva Aukland har prestert de to siste sesongene er det merkelig at landslagsledelsen kan si at de kun vektlegger internasjonale resultater! Og å påstå at Petter ikke har erfaring i høyden er jo helt latterlig. Han var jo bl.a. sammen med landslaget i Val Senales i oktober jo...
Nei, et latterlig uttak!!!

Postet av: Christian

Hallo, hva er det som skjer! Når gutten beviser at han er god nok skal han så klart være med. Tenk bare hvor nyttig dette er for han å erfare OL sirkuset. Eller var OL billettene forhånsds bestemt. Nei nå får Bjørnar gå inn og gi Petter en unnskyldning og gi han Ol billett som han fortjener.

23.jan.2006 @ 12:07:03
Postet av: Nisser i Norge

Igen ting overrasker når det gjelder OL og Norge. Husker fra 1984 da Norge hadde de 2 beste damene på Marathon OL, men Norges supertaktikk var å la den amerikanske jenta løpe alene foran, for det var jo så demraliserende å lpe alene i gatene! Og nå, enda mer vrøvl om at en ugndom skal skjermes. Pele var 17 år da han bidro til at Brasil vant fotball VM. Og fotball VM er mye større enn OL, og i Brasil er fotball viktigere enn noe annet. 17-åringen gjorde brak-suksess. Men her må vi verne om de !

23.jan.2006 @ 12:10:43
Postet av: GUD

Det ligger antakelig andre begrunnelser bak vrakingen av Northug enn de som oss flest kjenner til? For ung? Hah! Takler ikke høyden? Jeg må le! Nei, kanskje Sørgård bør forklare hva som er den egentlige grunnen? Inntil han gjør det kommer vi til å spekulere oss i hjel, og det får vi ihvertfall ingenting ut av (bortsett fra at det er gøy).
Ellers synes jeg personlig det er synd at ikke Frode Andresen er med. Vel er han sur som en Rekdal, men han går jo med mannen med ljåen i hælene! Hvem har de andre i hælene mon tro?

23.jan.2006 @ 12:14:30
Postet av: Petter

Lenge leve Janteloven i Norge, Det er trist åp se slike personer som denne Krister Sørgård.
Dette er AP politikk på sitt verste.
Snakk om å være angrepet av Janteloven.
Jeg hadde sluttet i protest hvis jeg skulle måtte forholde meg til slike tullinger.
Det kan ikke forsvares, Svada heter det!

23.jan.2006 @ 12:17:58
Postet av: Øyvind Kvaal

Fra idrettsledere har jeg gjennom et langt liv hørt mye rart,men Sørgård tar nok prisen. Og han avslører seg selv. Norge reiser til OL med en sekk full med middelmådige langrennsløpere. Bortsett fra sprinterne har ingen av dem vist annet enn at de er middelhavsfarere. Men Sørgård vil altså ikke ha med Northug. Kan det være fordi denne unge mannen helt klart ville avsløre at treneren ikke har hatt noen heldig hånd med de løperne han tar med seg til Torino?

23.jan.2006 @ 12:27:46
Postet av: Nilsen

Det er verre at Frode Andresen ikke får gått 50 km. Han er i særklasse den beste skøyteren over 50 km. Vrakinga er pga at rennet på Beitostølen i november ble avlyst. Alle vet at Frode er like rask som Bjørnalen (og Bjørndalen har 5. plass i langrenn fra OL). Hva i all verden gjør Anders Aukland i OL??? Håpløst, Sørgård!

23.jan.2006 @ 12:34:45
Postet av:

Dette uttaket er for dumt.

Sørgård må være helt i tåkeheimen, 20 år er jo ikke spes. ungt i idrett! Hadde enda Northug vært 16/17 så hadde dette hengt noenlunde på greip!

23.jan.2006 @ 12:37:48
Postet av: Rico

Det er mulig at andre grunnlag også kan ligge bak slike uttak. Tenker spesiellt på tidligere bragder som det kan vises til, og at dette gir "klippekort" på bakgrunn av dette.
En annen ting er sponsorene, som betaler inn millionbeløp og skal dermed ha igjen for dette. Ville være et problem om et nytt ansikt plutselig dukket opp fra intet, i forhold til "gamlegutta" som har sikkert en høyere markedsverdi....
Jeg bare lurer....

23.jan.2006 @ 12:39:54
Postet av: O. Selvaag

Skammelig uttak. Om Nordtug nå i etterkant blir tatt ut på grunn av press fra opinionen så vil han neppe få gå noen distanse i OL. Krister Sørgård tør ikke la ham slippe til for da kan jo gutten bevise at han er best og at at opinionen hadde rett.

23.jan.2006 @ 13:56:59
Postet av: Evra

Uttaket føyer seg inn i den "sidrumpa" norske
skipolitikken. Vi var motstander av skøyting, fordi dette var helsefarig. Vi var motstander av V-stil fordi det var stygt (eller kanskje fordi det var en svenske som fikk suksess med den). Og nå er vi jammen meg mot at unge utøvere skal få delta i OL. Skal spares til senere.

23.jan.2006 @ 14:06:46
Postet av: James

For ung!?! Han er voksen nok til å gå skirenn; og mer enn god nok!!! Dessuten er det av uvurderlig betydning den erfaringen han ville ha fått.
Nei, den eneste forklaringen på dette er at dette lukter det kammeraderi lang vei av. Dersom Sørgård blir så såret av å høre sannheten bør han trekke seg. Eller kanskje det ikke finnes noen som er gammel nok til å ta over?

23.jan.2006 @ 14:07:17
URL: http://xxxxxx
Postet av: per

Vi mangler helt klart gode skøytere på laget.
Nordtug vil være en enorm tilvekst her.

23.jan.2006 @ 14:48:58
Postet av: Vidar Ruud

Det vil alltid være synspunkter på riktig laguttak i ALLE idretter. Ergo vil en trener ALDRI kunne tilfredsstille alle. Det er litt av balasten med å være trener. Hvor er respekten i en treners vurderinger. Er det ikke han til syvende og sist som er ansvarlig? Kan ikke si vi har manglet på medaljer innen for skiidretten de siste OL og WM? Synsing og fremheving av seg selv om hvis om at dersom ate, er bare tull. Dette er medieskapt og slikt vil det alltid være. Hvor er rosen til treneren i media og blandt mannen i gata ved medgang? Sjikane og useriøse tilbakemeldinger er latterlig og vitner om lavmål og ikke noe faglig bidrag til debatten. Jeg føler meg sikker på OL medaljer og stoler 100% på laguttaket som jeg er sikker på er gjort utifra en total vurdering gjennom hele sesongen og ikke kun de siste 2 uker. Heia Norge.

23.jan.2006 @ 15:01:16
Postet av: Lars

Kva er vitsen med NM like før OL viss konkurransen skal gå i "sneglefart" slik uttale frå trenar må tolkast. Er NM avtalt spel eller uttakings- kriterier for OL?
Kommentarer frå langrennsleiinga kan tyde på avtalt spel og uinteressant konkurranse. FY !!!
Vinnaren av NM skal sjølvsagt vere OL deltakar noko anna er skam!

23.jan.2006 @ 18:29:31
Postet av: martin

Hva har Nortug gjort tidligere i år? en 20. plass.. gutten har ingenting å gjøre i et OL. slå estil i duatlon er ikke kjempe bra... estil suger i fristil, kan henge men kan ikke gå alen derfor ble han igjen... holde følge med hofstad er heller ikke noe stor i år han har heller ikke vist noe ennå iår... spørsmålet er hvor er åsen som har vist kvaliteter i år. men northug skal ha for at han er god til å spurte

23.jan.2006 @ 21:27:32
Postet av: Z Eagle

Sørgård var middelmådig på en god dag, og har dyrket middelmådighet selv. Northug har et sjeldent talent, og jo før han lærer hvor listen ligger, jo før forstår han hva som skal til for å passere Dæhlie som den største gjennom alle tider (og det er jo det vi innerst inne håper, er det ikke? Enda en nordmann på toppen av adelskalenderen?). Sørgårds argument virker vikarierende, akkurat som argumentene for å holde Andresen & Bjørndalen unna. Om det er kameraderi eller smålighet eller dårlig vurderingsevne aner jeg ikke, men godt hold i argumentasjonen til Sørgård er det i hvertfall ikke.

24.jan.2006 @ 09:43:01
Postet av: GuD

KOMMENTAR TIL VIDAR RUUD (15:01:16)
Du sier du savner faglige vurderinger. Jeg savner også den faglige vurderingen som sier at Frode Andresen ikke fortjener en plass på f.eks. stafettlaget. Dessuten er argumentene "for ung" "ikke nok i høyden" tynne argumenter. Man bør stole på landslagssjefen, enig i det, men her mangler vi mange forklaringer.
Det er også synd at NM heretter får et B-preg.

24.jan.2006 @ 10:05:52
Postet av: Joar

Hvis Northug fortsetter å vise takter også etter OL vil det vise at "det norske folk" hadde rett om OL-uttaket. Hvis en evaluering viser at oponionen faktisk hadde rett, bør det få konsekvenser .

29.jan.2006 @ 03:18:04
URL: http://www.jotech.no
Postet av: Marcus

Seriøst...Northug er mye bedre enn hofstad på ALLE displiner...Blir så irritert når Northug kunne vunnet 2 gull...et på stafetten og et på duathlon...

07.feb.2006 @ 14:17:50

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=634048
hits