img

Takk for festen, Petter!

17.feb.2006 @ 20:44:24
De norske gullene glimrer med sitt fravær, men det skorter ikke på dramatikk i OL-land.

De første dopingavsløringene er kommet, kombinertgutta ligger langflate med sykdom, hoppgutta boikotter Se og Hør, logistikken er fortsatt ikke på skinner, Peter Mueller raser, Bjørgen og GP er tilbake i medaljeform og de norske langrennssmørerne begår tidenes bom.

Jeg skal dvele litt ved skismøring. Og fri flyt av sjampis.

Perfekte ski er noe de fleste av oss drømmer om, men som de færreste har opplevd. Det skyldes at skismøring er vitenskap. En vitenskap Norge har dyrket - og svidd av millioner av kroner på i årenes løp.

Så skjer det altså - i en olympisk øvelse med fire norske gullkandidater - at samtlige får løpet ødelagt av for dårlige ski.

Hvordan er det mulig? vil mange spørre.

Skandale! vil mange si.

Et meget relevant spørsmål og et særdeles berettiget utbrudd. Jeg er imidlertid tilbøyelig til å la nåde gå for rett og akseptere forklaringene til sportssjef Bjørnar Håkensmoen og smøresjef Terje Langli.

For det var nok vanskelige smøreforhold i Pragelato i dag. Og det var lenge usikkert om det ville snø eller holde opp. Langli gamblet på det siste. Så skjedde det motsatte.

Dessuten tror jeg samme Langli skal ha mye av æren for knallsuksessen til de norske jentene torsdag. Tre jenter blant de fire beste er trolig optimalt akkurat nå. For Kristina Smigun er det tydeligvis vanskelig å gjøre noe med. Hun har prikket inn formen. Heldigvis for de norske har hun lite å hente i både stafett og sprint, som er de to neste langrennsøvelsene.

Torsdag kveld handlet det om helt andre ting enn skismøring da jeg dro til Sauze d'Oulx for å lage bildereportasje fra Petter Stordalens kjendisfest - bevæpnet med min Nokia N70.

Jeg var ikke spesielt motivert, og forventningene var lave. Jeg hadde rett og slett motforestillinger mot å begi meg inn på kjendisjournalistikken. Den store overraskelsen kom da pressen etter en time ble bedt om å legge bort penn, blokk og kamera - og ble invitert med på festen.

Plutselig befant jeg meg på party med fiffen. Krompen kom ikke. Ei heller Tomba la bomba. Men gjestelista til Petter Stordalen og hans kompanjong Jon Erik Brøndmo var likevel imponerende. Øystein Stray Spetalen var der. Ole Robert Reitan lige så. Jan Fredrik Karlsen kom med World Idol-Kurt og Venke Knutson. Odd Sørlie, Tom Stiansen og Ole Kristian Furuset var på plass. Alpingutta Aamodt, Solbakken og Lund Svindal stilte opp. Og NRK stilte mannsterkt med Arne Scheie som den mest profilerte.

Kurt og Venke spilte og sang, og jeg fikk tatt bilder av meg selv sammen med begge (sorry Kurt, det med Venke ble hakket finere).

Og så var det dette med sjampisen. Den fløt altså fritt. Rett og slett fritt. Og her snakker vi ikke billig spansk substitutt som man normalt tyller i seg noen timer inn i nye år.

Petter Stordalen bød på "the real stuff", selvfølgelig gjorde han det.

Så hvis noen lurer på hvordan det er å drikke ekte champagne med begge hendene - bare ring meg.

Jo da, OL kan faktisk være ganske ålreit.

Takk for festen, Petter!

mvh anders (",)


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=771984
hits