img

Like langt til hundre

12.feb.2006 @ 00:47:48
Den første konkurransedagen i Torino kunne ha brakt oss Norges gullmedalje nummer hundre i de olympiske vinterlekers historie.

Vi står fortsatt med de samme 96 som vi hadde i går.

Realistisk sett hadde vi kanskje ingen soleklare favoritter denne lørdagen. Men vi hadde minst seks utøvere som kunne være med og kjempe.

Ingen hadde vært overrasket om Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Magnus Moan, Petter Tande, Eskil Ervik eller Kari Traa hadde vært et gull rikere i kveld. Ingen av dem er det. Men fire av seks har sanket edelt metall.

Ole Einar Bjørndalen og Kari Traa tok sølv. Magnus Moan og Halvard Hanevold bronse. Petter Tande var ei stortå fra medalje, mens Eskil Ervik aldri var i nærheten av noe som helst.

Bjørndalen og Hanevold sløste litt for mye med ammunisjonen, Magnus Moan hoppet noen meter for kort, Kari Traa ble dømt bort, mens Petter Tande ble stående uten noen form for betaling til tross for et tilnærmet optimalt renn for hans del.

Gode prestasjoner hele veien, verken mer eller mindre.

Det som skjedde i skøyteovalen nede i selve OL-byen var derimot direkte pinlig for Norge. Peter Mueller har klart å innbille det norske folk at vi er verdens ledende skøytenasjon. Lørdagens 5000-meter i Torino viste med all tydelighet at det er en illusjon.

Mange trodde Eskil Ervik skulle vinne gull. Han ble nummer ti. Ingen bør være overrasket over at Chad Hedrick vant. Han er verdens beste skøyteløper, i særklasse. Men det er lov til å være skuffet over at verken Lasse Sætre, Øystein Grødum eller Eskil Ervik var i nærheten av medalje.

TV 2 Nettavisen utskremte OL-medarbeidere valgte bort ettermiddagens skøyteløp. Vi hadde en mistanke om at amerikanere og nederlendere ville snyte oss for alt med søtsmak. I ettertid er det bare å beklage at vi ikke var der for å stille Peter Mueller noen kritiske spørsmål. For det hadde definitivt vært på sin plass.

Summa summarum har Norge uansett fått en god start på lekene. Vi topper poengstatistikken og har flest medaljer.

Men gullet mangler.

Det kommer søndag.

Marit Bjørgen.

mvh anders (",)


Kommentarer:
Postet av: Petter Pan

Vi kommer nok til å flere gull i dette mesterskapet. Men hvor mange er vanskelig å konsekvent fastslå for øyeblikket.

Vil ellers bare si at Nettavisa er min OL avis. Her får vi det vi trenger.

12.feb.2006 @ 11:22:31

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=737692
hits