img

"No speak English"

08.feb.2006 @ 18:40:57
Etter to dager til ende med logistikk, er jeg omsider på skuddhold i OL-regionen. Nærmere bestemt i Pragelato. Fra leiligheten ser jeg rett bort i hoppbakkene. En kilometer opp i dalen ligger langrennstadion.

Den første jeg møtte da jeg gikk av bussen i ettermiddag, var Marit Bjørgen. En smilende Marit Bjørgen. Onsdagens hardøkt var vellykket, fortalte hun. Så vellykket at hun etter all sannsynlighet går søndagens duathlon. Med ambisjoner. Det er selvfølgelig godt nytt.

Godt nytt er det også at pressesenteret i Sestriere er lokalisert. Det er herfra jeg skriver dette. Jeg er på nett - og har både arenaer og utøvere innen rekkevidde. Det meste ligger med andre ord til rette for et vellykket OL, også for en skrivende debutant.

Helt knirkefritt har det imidlertid ikke gått her nede. Leiligheten vi opprinnelig hadde leid i Sauze d'Oulx viste seg fort å ikke være noe blivende sted. Vi nøyde oss med en natt der…

Språket er også en barriere. De færreste av funksjonærene snakker engelsk. Men alle har åpenbart vært på kurs og lært seg å si "No speak English". Dermed har de et svar på alle spørsmål, uten at det er til særlig hjelp for den som spør.

Bussene går. Men de går ikke fort. Og ikke alltid på rutetid. Sjåførene unner seg en ekstra røyk før avgang hvis de føler for det, og det gjør de gjerne.

Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet. Det er rett og slett det eneste som funker.

Og lørdag starter festen, uansett.

mvh anders (",)

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=719970
hits